Damstra Duurzaam installeert een strak en esthetisch gevelsysteem met Aelex

Gevelmontage
08-07-2024

Probo, een bedrijf in printproducten, had een duidelijke visie: een strak, esthetisch en duurzame gevel als aanvulling op de ruim 6000 panelen die al op het dak lagen. Dit vroeg om een systeem waarbij zowel het visuele aspect als de functionaliteit van belang zijn. Voor dit project koos Damstra Duurzaam voor het Aelex gevelsysteem als de perfecte oplossing.

Damstra Duurzaam

Het systeem

In de veranderende wereld van duurzame energie is verbreding een must. Voor Damstra Duurzaam was de installatie van hun eerste gevelsysteem bij opdrachtgever Probo dan ook een mooie uitdaging én een stap dichter bij een totaalaanbod. Dit project, uitgevoerd met Aelex gevelmontage, is de perfecte mix van duurzaamheid en een strak design. Zo werd het Aelex montagesysteem geplaatst in combinatie met 99 JINKO 425Wp Full Black panelen, elk voorzien van een P850 Power optimizer en gekoppeld aan een SolarEdge SE30K omvormer.

Gevelmontage

Het gevelsysteem biedt diverse voordelen. Door de gevel te gebruiken voor zonnepanelen, wordt extra ruimte benut die anders ongebruikt zou blijven. Daarnaast hebben de panelen op de gevel vooral in de winter een gunstige hellingshoek, aangezien de zon dan laag staat. Zo zullen de panelen op het dak in de zomer de meeste energie opwekken, terwijl in de winter de gevelpanelen juist een belangrijke rol gaan spelen. Dit zorgt voor een continue energieopwekking gedurende het hele jaar. De full black panelen blenden mooi met het donkere en moderne design van het gebouw zodat het geheel er ook nog esthetisch uitziet!

Eerste Ervaring

Voor Damstra Duurzaam was het de eerste keer dat ze aan de slag gingen met het gevelmontagesysteem van Aelex. Hoewel ze wel al ervaring hadden met de ‘reguliere’ systemen van Aelex, is het altijd spannend om iets nieuws te proberen. Gelukkig is Aelex heel makkelijk is in gebruik en was de eerste ervaring meteen positief. Daarnaast was het team van Aelex altijd bereikbaar voor (telefonische) ondersteuning indien nodig.

Aelex gevelmontage

Resultaat

Opdrachtgever Probo is zelf ook actief bezig met verduurzaming, onder andere in het verminderen van afval, het gebruik van duurzame materialen en vervoer, en vanaf nu dus ook een nóg duurzamer pand! Het gevelsysteem is een mooie aanvulling van de panelen op het dak. De verwachting is dat de panelen vooral in de winter zorgen voor extra opbrengst en Probo daarmee het hele jaar door kan genieten van duurzame energie!

Wil je meer weten over de het gevelsysteem van Aelex? Kijk dan op www.aelex.nl