Commerciële projecten

Oplossingen

Commercieel

Bij grote commerciële projecten wordt bij het gebruik van SolarEdge de focus gelegd op de ‘’Levelized Cost of Energy” (LCOE). Deze wordt berekend door de kosten voor de investering (Capital Expenses) en de kosten die de rest van de levensduur worden verwacht, zoals onderhoud en service werkzaamheden (Operational Expenses), gedeeld door de totale verwachte opbrengst van het systeem gedurende de levensduur (Yield). Daarmee wordt de vergelijking:

Levelized Cost of Energy = (Capital Expenses + Operational Expenses) / Yield

Wanneer je op deze manier SolarEdge vergelijkt met een traditioneel systeem, is te zien dat SolarEdge wellicht een hogere aanschafprijs heeft, maar uiteindelijk meer oplevert.

Voordelen van SolarEdge tijdens grote SDE projecten;

Tijdens gebruik:

  • Door het gebruik maken van langere stringen wordt het gebruik van kabels/stekkers en overige werkzaamheden gereduceert.
  • Storingen in het veld hebben een minimale impact op het systeem.
  • Na een aantal jaar een defect paneel vervangen voor een nieuw pv-paneel is geen probleem. Het nieuwe pv-paneel presteert op zichzelf en beïnvloedt niet de prestaties van andere panelen.
  • Dankzij de monitoring zijn opbrengsten, storingen of defecten inzichtelijk voor de eindgebruiker
  • De monitoring zorgt daarnaast voor minimale onderhoudskosten. Op afstand is te zien waar de storing is en waar deze optreedt. Dit is voordelig voor de eindgebruiker én voor jou als installateur.

Bij het vervangen:

  • Standaard 25 jaar productgarantie op de optimizers en 12 jaar productgarantie op de omvormers;
  • Het is mogelijk om garantieverleningen aan te vragen op de omvormer naar een periode van 15 jaar. Zo is bij SDE projecten de investering voor de looptijd van de SDE vergoeding gewaarborgd.
  • De kosten van vervanging van de SolarEdge omvormers is maar liefst de helft van de kosten t.o.v. van een stringomvormer.

Veiligheid:

  • Bij de SolarEdge oplossingen wordt gebruik gemaakt van automatisch arc detectie, hierdoor worden vonken geregistreerd en schakelt het systeem direct naar een veiligheidsmodus.
  • Wanneer de AC of DC wegvalt zal de actieve veiligheid van 1V per optimizer direct ingaan.

SolarEdge Sitedesigner

Met behulp van de SolarEdge Sitedesigner kun je eenvoudig je pv-systemen intekenen, plannen ontwerpen en uitvoeren. Op deze manier houd je de ontwerpkosten van PV-systemen laag en zien je voorstellen richting de eindklant er direct aantrekkelijk uit!

Alius verleent verschillende services en ondersteuning bij commerciële projecten. Wil je weten waarin we jou kunnen bijstaan, lees er meer over op onze service pagina.

contact

We helpen je graag vooruit

Voor vragen en meer informatie, bel ons of stuur een mail:

verkoopondersteuning
Commerciële projecten

Word klant en profiteer van vele voordelen