De zoutwater accu Greenrock

header

De veiligste accu voor zonnepanelen

Op zoek naar een veilige manier om zonne-energie op te slaan in een accu? Maak kennis met de zoutwater accu van Greenrock. De Greenrock batterij voor zonnepanelen is een geïntegreerde oplossing voor opslag van elektrische energie. Opgewekte zonne-energie kan hierin opgeslagen worden.

De batterij voor zonnepanelen is ontwikkeld door BlueSky Energy, de Oostenrijkse specialist in stationaire energieopslag. De Greenrock energieoplossingen zijn perfect voor woningen of bedrijven die gedurende de dag, maar ook de nacht, de eigen opgewerkte energie zoveel mogelijk willen inzetten voor eigen verbruik zonder dat daar een eigen kleine elektriciteitscentrale voor nodig is.

zoutwater batterij greenrock

Over de accu voor zonnepanelen Greenrock

Greenrock is een klaar-om-te-installeren opslagsysteem dat geïntegreerd kan worden in de meest voorkomende Smart Home systemen. Met behulp van een app kan de energiestroom worden weergegeven en geanalyseerd. Het accu systeem is volledig plug en play en komt met voor-gemonteerde DC elektronica. Afhankelijk van het aantal benodigde kWh is het systeem met verschillende stacks uit te breiden met een capaciteit van 7,5 tot 15kWh voor de home oplossingen als thuisaccu. Voor de commerciële business biedt Greenrock systemen aan van 30kWh tot 270kWh.

Kenmerken Greenrock:

 • Modulair uit te breiden
 • Geschikt voor AC/DC gekoppelde PV-systemen
 • Geschikt voor drie-fase systemen
 • Werkingstemperatuur van -5 tot en met +50
 • Gemakkelijk te installeren
 • Zoutwater technologie

Waarom een batterij voor zonnepanelen nemen?

Momenteel wordt er in Nederland nog volop gebruik gemaakt van de salderingsregeling, maar deze regeling zal de komende jaren worden afgebouwd. Voor consumenten is het dus interessant om op te zoek te gaan naar alternatieven voor hun opgewekte energie-overschot.

Door het gebruik van Greenrock Business verlagen bedrijven de jaarrekeningen door de optimalisatie van het eigen verbruik van duurzame energie. Maar dat is niet het enigste. Het kan voor komen dat de stroom uitvalt bij een bedrijf. Hierbij kan de batterijopslag dan dienen als back-up systeem.

Andere redenen om energie op te slaan;

 • Vergroot je energie onafhankelijkheid
 • Direct verbruik van je eigen milieuvriendelijke elektriciteitsproductie
 • Noodstroomfunctie
 • Geen discussie over de oorsprong

De meest milieuvriendelijke en veiligste thuisaccu

De Greenrock batterij is, dankzij de materialen die gebruikt worden in de batterij, niet alleen de meest veilig oplossing voor in huis, maar ook de meest milieuvriendelijke. De batterij voor zonnepanelen is namelijk gemaakt van veel voorkomende en niet toxische materialen zoals; zoutwater, roestvrijstaal en katoen. Hierdoor is de thuisaccu aanraakveilig, niet brandbaar en daarom veilig te plaatsen in woningen en bedrijfspanden. De zoutwater accu Greenrock voor zonnepanelen is niet-ontvlambaar, niet-explosief en volledig onderhoudsvrij.

zoutwater batterij greenrock

Greenrock zoutwaterbaterij nu compatibel met SolarEdge

Bij Alius leveren wij exclusief de Greenrock zoutwaterbatterij in combinatie met een SolarEdge StorEdge 3-fase RWS omvormer. De milieuvriendelijke eigenschappen van Greenrock gecombineerd met de toonaangevende veiligheidsoplossingen van SolarEdge zorgt voor een veilige én duurzame energieopslag voor in huis. Hier vertellen we je alles over dit unieke batterijsysteem.

Een van de grootste voordelen van de Greenrock en SolarEdge oplossing is dat je volledige PV-systeem inclusief accuopslag inzichtelijk is in de mySolarEdge app. Met deze app heb/kun je;

 • Inzicht in je energieverbruik én productie
 • Een vergelijking van vandaag met eerdere metingen
 • Prestaties van je systeem bijhouden met functies die geoptimaliseerd zijn voor mobiel gebruik
 • Slimme schema’s instellen om energiebesparing te maximaliseren
 • Huishoudelijke apparatuur op afstand beheren
 • De status van je omvormer inzien voor een snelle en eenvoudige probleemoplossing
 • Inzicht in de prestaties van je gehele installatie van omvormer, panelen tot batterijopslag.

Benieuwd wat wij voor jou als installateur kunnen betekenen qua accu’s voor zonnepanelen? Neem dan contact met ons op! Wij adviseren je graag bij de beste oplossing voor jouw project.

contact

We helpen je graag vooruit

Voor vragen en meer informatie, bel ons of stuur een mail:

verkoopondersteuningZoutwater accu greenrock

Wordt klant en profiteer van vele voordelen