Veilig én duurzame energieopslag met het Greenrock SolarEdge batterijsysteem


Wat kunnen we nu doen om één stap dichter bij een toekomst vol positieve energie te komen? Deze vraag stellen we onszelf dagelijks bij Alius. Hierdoor houden we ons niet alleen bezig met het leveren en distribueren van producten die een positieve bijdrage aan de energietransitie leveren. Maar zorgen we ook dat we zelf hoogwaardige kennis, tools en producten ontwikkelen die ons en jou helpen om morgen het verschil te maken. En zo is ook de koppeling tussen de zoutwaterbatterij Greenrock en top omvormer- en optimizermerk SolarEdge ontstaan. De voordelen hiervan? Dat vertellen we je hier op deze pagina!

maximaal zonne-energie benutten met Greenrock

Maximaal zonne-energie benutten

Met het afschaffen van de terugleversubsidie in Belgïe en de afbouw van de salderingsregeling in Nederland stonden we voor een vraagstuk. Want hoe zorgen we ervoor dat particulieren maximaal gebruik maken van hun eigen opgewekte zonne-energie? Het antwoord hierop vonden we in de zoutwaterbatterij Greenrock. Een accuopslag die niet alleen veilig is om te plaatsen in woningen en bedrijven, maar ook nog eens opschaalbaar, niet ontvlambaar en volledig gemaakt is van duurzame materialen. Dit in combinatie met de uitgebreide veiligheidsopties van SolarEdge is de ideale combinatie voor accuopslag in woningen en bedrijven.

De Greenrock zoutwaterbatterij

De Greenrock zoutwaterbatterij is ontwikkeld door het Oostenrijkse bedrijf BlueSky Energy. De batterij is geschikt voor zowel residentieel als commercieel gebruik en staat bekend als dé meest milieuvriendelijke batterij. De belangrijkste eigenschappen van Greenrock?

 • Modulair uit te breiden
 • Gemakkelijk te installeren
 • Niet-ontvlambaar
 • Geen toxische materialen
 • Volledig onderhoudsvrij
 • Aanraakveilig
 • Geproduceerd met milieuvriendelijke materialen

De StorEdge oplossingen

De StorEdge omvormers van SolarEdge bevatten een geïntegreerde oplossing die de schakel vormt tussen de omvormer en de thuisbatterij. De StoreEdge omvormers voldoen aan de meest geavanceerde veiligheidsvoorschriften en zijn daarnaast gekoppeld met de mySolarEdge app. In deze monitoringsapp wordt de productie van de zonne-energie, het eigen verbruik én de batterijstatus voor woningeigenaren inzichtelijk gemaakt.

De werking van het Greenrock SolarEdge batterijsysteem

De Greenrock accu in combinatie met de StoreEdge 3-fase RWS omvormer is de ideale oplossing om overproductie van zonne-energie op een duurzame én veilige manier op te slaan en op een later tijdstip weer in te zetten. Het is mogelijk om het systeem zowel AC als DC te koppelen. Echter adviseren wij in eerste instantie altijd een DC-oplossing aangezien deze efficiënter en stabieler is, met minder kans op uitval.

Het Greenrock SolarEdge batterijsysteem bestaat uit de volgende componenten;

 • StorEdge 3-fase RWS-omvormer
 • Greenrock combiner box
 • Greenrock router
 • Combiner box DC connectie kit
 • Communicatiekabel
 • Verbindingskabel negatief (3m)
 • Verbindingskabel positief (3m)
 • Greenrock batterijstack 48V (min. 3 stacks, max. 6 stacks)

Eén Greenrock accustack heeft 2,5kWh opslagcapaciteit. Een Greenrock systeem in combinatie met SolarEdge start vanaf de 3 accustacks met een totale opslagcapaciteit van 7,5kWh. Voor residentiele oplossingen loopt de capaciteit van 7,5kWh tot 15kWh.

Doordat er in deze oplossing wordt gewerkt met een combiner box kan er modulair gewerkt worden. Dit betekent dat je binnen een jaar je opslagcapaciteit kunt uitbreiden. De opschaalbaarheid van het systeem is een unicum in de opslagwereld en dit betekent direct extra contactmomenten tussen jou en je eindklant waarbij je ook direct oplossingen aan kunt kaarten zoals een Volthera PVT-systeem, Smart Energy, EV-laders of servicecontracten. Hierdoor verschuift jouw rol van installateur meer naar de rol van adviseur.

Greenrock schema DC
Greenrock schema DC

Plaatsing Greenrock

De Greenrock installatie moet binnenshuis in een geïsoleerde omgeving geplaatst worden. De reden hiervan is dat de batterij het beste werkt bij een constante omgevingstemperatuur. Bij temperaturen lager dan -5 graden kan het zoutwater in de batterijstacks bevriezen. De Greenrocks stacks zijn zwaarder dan de bekende Lithium-ion batterijen met hun 140kg per stack. Daarom is het noodzakelijk om de opstelling te plaatsen in ruimtes met een betonnen ondergrond. De stacks zijn wel aanraakveilig en zeer stevig. Hierdoor zijn ze makkelijk te verplaatsen met een steekwagen.

De voordelen van SolarEdge

Een van de grootste voordelen is dat het Greenrock systeem volledig geïntegreerd kan worden in de MySolarEdge app én je het ideale systeem kan ontwerpen met behulp van de SolarEdge sitedesigner. Als installateur is het daarnaast mogelijk om in het installateursportaal custom made programma’s te ontwikkelen, zoals clipped energie opslaan. Dit is voornamelijk voor Belgische installateurs interessant.

Voorbeeld:
Heb jij een SolarEdge een SE5K RWS omvormer of hoger en de zonnepanelen produceren 6000 watt? Dan is het mogelijk om 1000 watt in de accu te steken en de overige 5000 watt terug te leveren. Bij een normale omvormer wordt er alleen 5000 watt terug geleverd en ben je de overige 1000 watt kwijt. Met behulp van het clipped energieprogramma kan dit dus worden ingesteld.

De voordelen van het Greenrock SolarEdge batterijsysteem

Greenrock en SolarEdge gecombineerd biedt niet alleen de meest veilige en milieuvriendelijkste accusysteem in huis, het systeem biedt nog meer voordelen.

 • Meest geavanceerde veiligheidsoplossing;
 • Uitbreidbaar met Smart Energy oplossingen van SolarEdge;
 • Modulair;
 • Volledige systeem inzichtelijk in één app;

En natuurlijk maximaal gebruik uit de opgewekte zonne-energie!

Wil je meer informatie? Vraag dan een van onze saleskits aan via info@alius.nl.
Het Greenrock – SolarEdge systeem is exclusief bij Alius verkrijgbaar. Onze systemen worden enkel geleverd aan B2B. Ben je een particulier en wil je graag een Greenrock – SolarEdge batterijsysteem? Wij kunnen je koppelen aan een van onze installatiepartners. Ben je installateur? We adviseren je graag over het passende systeem voor jouw project. Neem contact met ons op voor meer informatie.

contact

We helpen je graag vooruit

Voor vragen en meer informatie, bel ons of stuur een mail:

Productspecialist
Greenrock SolarEdge batterijsysteem

Wordt klant en profiteer van vele voordelen