SolarEdge introduceert nieuwe innovaties op de InterSolar

28-08-2023

Afgelopen juni vond in München de InterSolar plaats, de grootste beurs in Europa omtrent de nieuwste trends en ontwikkelingen in de energiesector. Voor onze productspecialisten Frans en Jaap was dit de perfecte plek om te netwerken en hun kennis te verbreden. Ook trouwe partner SolarEdge was aanwezig met een grote stand. Frans van Spreuwel vertelt graag naar welke nieuwe innovaties hij het meeste uitkijkt.

In de ochtend zocht ik vrijwel direct de stand van SolarEdge op. Zij waren met bijna 100 vertegenwoordigers aanwezig om live hun ecosysteem te presenteren en andere nieuwe ontwikkelingen te introduceren.

Batterij

De introductie van een nieuwe batterij verraste me niet enorm maar de ontwikkelingen die SolarEdge heeft gemaakt vond ik zeer interessant. Het systeem wordt modulair ontwikkeld zodat je het aantal batterijen kan afstemmen op de behoefte van de klant. De opslagcapaciteit kan uitbreiden tot 460 kWh, wat gelijk staat aan het voorzien van ongeveer 46 huishoudens, en kan precies worden afgestemd op de energievraag van de locatie. Dit wordt in de toekomst nog interessanter met het mogelijk verdwijnen van de salderingsregeling en in combinatie met alle andere ontwikkelingen waar SolarEdge aan werkt.

SolarEdge s-serie power optimizer

Power Optimizer

Een van die interessante ontwikkeling is de Power Optimizer. De S500A maakt het mogelijk om met 10 modules SolarEdge residentiële 3-fase omvormer op te starten. De optimizer is klein, compact en zo ontwikkelt dat het voor jouw als installateur gemakkelijk is om te installeren. Met name op kleinere dakoppervlakte.

Vaillant en SolarEdge

Ook gaat SolarEdge een samenwerking aan met Vaillant. Vaillant ontwikkelt warmtepompen en is ook al jaren een trouwe partner van Alius. Nu worden de warmtepompen voorzien van het SolarEdge Home ecosysteem waardoor huiseigenaren meer inzicht krijgen in het eigen verbruik via de SolarEdge app en wordt het energieverbruik nog verder geoptimaliseerd. Het is mooi om te zien dat twee trouwe partners waar wij al jaren op vertrouwen nu ook gaan samenwerken.

Bi-directioneel laden

Last but not least, de ontwikkeling waar ik het meest naar uitkijk: Bi-directioneel DC-EV lader. Een grote verandering waar ik als productspecialist op zat te wachten maar niet had verwacht dat ze het nu al zouden introduceren. Dit product gaat de wereld van EV compleet veranderen.

Het systeem wordt direct gekoppeld aan je omvormer, waardoor je een efficiënt systeem creëert wat jouw auto kan ontladen. Huiseigenaren kunnen op deze manier direct stroom uit de auto halen op momenten dat het nodig is. De verwachting is dat dit product in de tweede helft van 2024 te bestellen is.

Op weg naar huis had ik een voldaan gevoel en was mijn kennis weer helemaal up-to-date. Het heeft voor mij nogmaals bevestigd dat wij jaren geleden een fantastische keuze hebben gemaakt om het partnerschap aan te gaan met SolarEdge. Ik kijk uit naar wat we in de toekomst voor elkaar kunnen betekenen.

Ben jij ook enthousiast over de nieuwe ontwikkelingen van SolarEdge? Lees hier meer over de nieuwe ontwikkelingen.