De positieve energie van... Service Engineer Nino Mossa

27-11-2023

Service Engineer Nino Mossa krijgt energie van Italiaans eten, nieuwe muziek ontdekken, sporten en is vastberaden om de service van Alius verder te ontwikkelen. Hoe hij dat gaat doen lees je in deze blog post.

Kan je iets vertellen over jezelf?

Mijn naam is Nino, in de muziekwereld bekend als Duif, 34 jaar en ik woon in Sittard. Ik heb bouwkunde gestudeerd en heb doorgestudeerd voor architect. Hier heb ik geleerd om conceptueel te denken en op details te letten, iets wat heel waardevol is in mijn huidige rol als Service Engineer.

Hoe ben je in contact gekomen met Alius?

Bij mijn vorige werkgever heb ik mogen ervaren hoe het is om met Alius samen te werken. Ik werkte ruim 7 jaar voor een installateur en heb daar de service afdeling opgezet. Als ik ergens niet uitkwam belde ik vaak met Alius. Daar stonden ze altijd klaar om me te helpen en met een antwoord op mijn vraag te komen. Ik voelde toen al heel erg de verbondenheid en het partnerschap met Alius. Vandaar dat ik ook de keus heb gemaakt om bij Alius te komen werken. Ondertussen werk ik nu ruim een jaar bij Alius en heb ik het handgeschreven welkomstkaartje van Saskia nog steeds op de keukentafel staan. Dat welkomstkaartje laat mij herinneren aan het warme welkom bij Alius.

Wat doe je als Service Engineer? En waar krijg je het meest energie van?

Als Service Engineer beantwoord ik veel technische vragen en houd ik me bezig met optimalisaties en innovaties van onze Service afdeling. Het leukste hieraan vind ik dat ik er veel vrijheid is om samen met collega’s en klanten service verder te ontwikkelen en nieuwe dingen op te zetten. Zo ben ik bezig met het ontwikkelen van een compleet service portaal. Daarin wordt het voor onze partners nog eenvoudiger om handleidingen terug te vinden, Retourneren met Autorisatie (RMA) aanvragen in te dienen en de RMA-status te volgen. Het is mijn doel om deze processen zo gemakkelijk en prettig mogelijk te maken voor Installateurs.

Naast werk, waar krijg je nog meer energie van?

Muziek ontdekken en muziek draaien; daar gaan bijna al mijn vrije uren naartoe. Mocht ik ooit mijn brood kunnen verdienen met dj’en dan is dat een droom die uitkomt. De wereld rondreizen om muziek te delen met mensen is in mijn ogen het mooiste wat er is. Je kan me vinden op SoundCloud en Instagram @duif.music.

Ook geniet ik enorm van koken. Ik ben half Italiaans, mijn vader komt uit Sardinië en wij zijn enorm trots op ons eten. Mijn ouders eten voornamelijk Italiaans, want waarom zou je iets wat goed is veranderen? Ik eet wel iets gevarieerder, koken voor een hele groep mensen vind ik heel leuk. Net zoals tijdens dj’en brengt koken ook mensen bij elkaar. Het is dan ook al bijna 10 jaar traditie dat ik elke maandagavond met vrienden samen kook voordat we naar zaalvoetbal gaan. Naast zaalvoetbal ben ik op sportief vlak ook in beweging met hardlopen, tennis, squash en neem ik graag deel aan de bootcamps van Alius.

Benieuwd wat Nino als Service Engineer voor jou als installateur kan betekenen? Vul dan ons klantformulier in of stuur een mail naar service@alius.nl.