Alius lanceert nieuwe Volthera EVO PVT-paneel

Alius-Zonnepaneel-2023-02-17-vrijstaand
13-03-2023

Na het succes van het Volthera PVT-paneel introduceert Alius vanaf nu het nieuwe Volthera EVO PVT-paneel! In samenwerking met kennispartners is er voortgeborduurd op het bestaande concept en zo is uiteindelijk het nieuwe Volthera EVO PVT-paneel tot stand gekomen.

Alius-Zonnepaneel-2023-02-17-06

Verduurzaming

Vanuit woningcorporaties, bouwbedrijven en installateurs kreeg Alius steeds vaker de vraag om ook kleine woningen te verduurzamen. Voor dergelijke projecten is een bodembron of buitenunit niet altijd de beste oplossing. In het geval van PVT waren er te veel panelen nodig om een goed werkend systeem te krijgen. Sander van Osch, Manager Ontwikkeling bij Alius; ‘’ De vraag vanuit woningcorporaties was duidelijk: hoe kunnen we met minder PVT-panelen een bron creëren voor de warmtepomp.’’ De afgelopen twee jaar is er veel research gedaan, en hebben vele metingen en fieldtesten plaatsgevonden om zo tot deze nieuwe variant van het PVT-paneel te komen. Dit heeft Alius niet alleen gedaan: In samenwerking met verschillende kennispartners, waaronder leveranciers, installateurs en experts, is  Volthera EVO tot stand gekomen. Warmteconcept verkoper- en ontwikkelaar Escom is een van deze ontwikkelpartners. Met hun warmteconcepten richten ze zich op de zakelijke sector, de zorg en de grootschalige wooncomplexen.

Volthera EVO PVT-paneel

In een PVT-systeem, waarbij gebruik wordt gemaakt van het nieuwe Volthera EVO PVT-paneel, zijn er minder panelen benodigd om het systeem werkend te krijgen. Een hybride PVT-systeem is al mogelijk vanaf 4 panelen met dit nieuwe Volthera EVO PVT-paneel.In de situatie van een All-electric PVT-systeem is dit al mogelijk vanaf 8 panelen dankzij het Volthera EVO PVT-paneel.  
 
Nog veel meer voordelen zijn te benoemen over het nieuwe Volthera EVO paneel: Het heeft een hoger rendement, een lager gewicht en een kleinere collector inhoud, hetgeen bijdraagt aan een kortere vultijd. Doordat de thermische bron gescheiden is van de PV-panelen is montage en service veel makkelijker. Bovendien is de collector geproduceerd in Europa en volledig te recyclen, wat een mooi uitgangspunt is richting Europese wetgeving.  Daarnaast is het systeem uniek op het feit dat de collector gene onderdeel uitmaakt van het PV-paneel waardoor de eindklant BTW vrijstelling krijgt.
 
‘’Je woning heeft warmte nodig als de zon niet schijnt. Volthera EVO is zo ontworpen dat het nog beter presteert op koude én donkere dagen. ‘’ aldus van Osch.

Alius-Zonnepaneel-2023-02-17-vrijstaand-08

Alius

Alius biedt totale hybride en all-electric systemen aan in combinatie met het Volthera EVO PVT-paneel. Binnen het totale PVT-systeem wordt verder gewerkt met hoogwaardige producten van merken als Vaillant, Sunbeam, Aelex en SolarEdge. Daarnaast ondersteund Alius bij het advies, systeemuitwerking, service ondersteuning en promotie richting de consument. Installateurs kunnen het systeem eigen maken dankzij de speciaal ontwikkelde trainingen en installatiebegeleidingen.  
Van Osch; ‘’ De warmte transitie is misschien nog wel een grotere opgave dan de solar transitie. Volthera EVO PVT-paneel combineert beide vraagstukken in één oplossing. Door onze installateurs zoveel mogelijk te ondersteunen willen we ervoor zorgen dat zij een grote impact in deze transitie kunnen maken.’’