Alius breidt omvormerassortiment uit met Growatt

Growatt
08-10-2024

Eersel, 9 oktober 2024 – Alius, dé B2B-groothandel voor duurzame energie- en warmteoplossingen, breidt haar assortiment uit met het gerenommeerde omvormermerk Growatt. Na jarenlang uitsluitend SolarEdge te hebben gevoerd, kiest Alius nu bewust voor een uitbreiding van het productportfolio, waarmee het inspeelt op de groeiende vraag naar flexibele omvormeroplossingen voor kleinere installaties.

Unieke samenwerking en servicepropositie

De samenwerking met Growatt betekent niet alleen de toevoeging van hoogwaardige string-omvormers, maar ook de toepassing van Alius’ unieke servicepropositie. Net zoals bij SolarEdge, biedt Alius bij Growatt-installaties gratis eerste installatiebegeleiding, uitgebreide telefonische support en volledige afhandeling van RMA-processen. Wat deze samenwerking uniek maakt, is dat Alius installateurs een arbeidsvergoeding biedt bij vervanging van Growatt-producten, wat een belangrijke meerwaarde is voor installateurs. 

Keuzeproces gebaseerd op grondige evaluatie

De toevoeging van Growatt aan het assortiment is het resultaat van een meer dan zes maanden durend selectieproces, waarbij Alius tientallen omvormerfabrikanten grondig heeft geëvalueerd. Hierbij werden diverse weegfactoren, zoals levensduur, garantievoorwaarden, ESG-rapportages, compatibiliteit met batterijen en veiligheidscriteria (brandveiligheid en cybersecurity), zorgvuldig afgewogen. Met behulp van de Kesselring-methode is uiteindelijk Growatt als de beste keuze uit de bus gekomen. Dit proces omvatte niet alleen technische beoordelingen, maar ook gesprekken met installateurs om ervoor te zorgen dat de geselecteerde oplossingen daadwerkelijk aansluiten bij de marktvraag. 

Frans van Spreuwel, Productspecialist van Alius, licht toe: “Door ons assortiment te selecteren via een grondig proces, in samenwerking met onze installateurs, onze partners, hebben we samen de beste keuzes gemaakt. Onze partners kunnen vertrouwen op zowel ons als op de gezamenlijke beslissingen die we hebben genomen.” 

Minder producten, maximale service

Met de toevoeging van Growatt aan het assortiment blijft Alius trouw aan haar missie om partners te ondersteunen met kwalitatieve producten én hoogwaardige service. Growatt biedt oplossingen voor zowel kleinere installaties als grotere systemen en is bovendien “accu-klaar”, wat bijdraagt aan de toenemende vraag naar energieopslagmogelijkheden. 

Frans van Spreuwel vult aan: “Bij Alius geloven we in de kracht van duurzaamheid en service. Met Growatt bieden we niet alleen kwaliteit, maar ook de persoonlijke benadering waar onze klanten op kunnen vertrouwen. Minder producten dan je zou verwachten van een groothandel, maar wel met een hoog service- en kennisniveau en maximale ondersteuning voor iedere installateur—dat is onze belofte.” 

Beschikbaarheid

De producten van Growatt zijn vanaf 9 oktober beschikbaar via Alius. Installateurs kunnen nu profiteren van de uitgebreide service en ondersteuning die zij van Alius gewend zijn, gecombineerd met de veelzijdige oplossingen van Growatt.