Customer succes story Ecofusion

greenrock en solaredge
09-09-2021

Sinds in België de terugdraaiende teller is afgeschaft is de vraag naar batterijsystemen fors gestegen. We spraken met Hans, zaakvoerder bij Ecofusion, over een project in Bonheiden (België). Hij sloot een Greenrock zoutwaterbatterij, een SolarEdge omvormer en 2 Smart Energy meters aan op een bestaande PV-installatie uit 2009. In deze customer succes story vertelt hij waarom koos voor de batterijoplossing van Greenrock en SolarEdge.

De situatie

De woningeigenaar uit Bonheiden had in 2009 al een PV-installatie van 3300 Wp laten plaatsen.  Door de afschaffing van de terugdraaiende teller, een vermindering in de terugleververgoeding en de invoer van batterijsubsidie in België, besloot de klant te investeren in een batterijsysteem. Op de lokale televisie zag hij een reclame van Ecofusion voorbij komen over de Greenrock zoutwaterbatterij. Deze duurzame en veilige oplossing voor batterijopslag leek de ideale oplossing.

 

Hans: “Deze klant heeft echt gekozen voor de Greenrock zoutwaterbatterij omdat deze veiliger en duurzamer is dan een lithium batterij.”

greenrock en solaredge

Uitwerking van het project

Hans: “Omdat er al een bestaande PV-installatie aanwezig was in deze situatie hebben we puur gekeken naar het uitbreiden van het systeem met de zoutwaterbatterij.” De nieuwe SolarEdge RWS omvormer die geplaatst is bij dit project dient alleen voor het aansturen van de Greenrock batterij. Er is een Smart Energy meter aangesloten op het bestaande systeem om de opbrengst en het elektriciteitsverbruik van de woning te meten. De tweede Smart Energy meter wordt gebruikt om de zoutwaterbatterij aan te sturen.

Ecofusion

Lees meer

Customer succes story Ecofusion

Lees in de customer succes story meer over de Greenrock en SolarEdge batterijoplossing, wat de voordelen zijn voor de consument en over de resultaten van het systeem.